Тыква обыкновенная

Выращивание овощей

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение Владимир 61 » 16 дек 2018, 14:38

Тыква Джек би литтл (Jack be little).
Cucurbita pepo. Крошечная ранняя тыковка весом до 150 гр.

В наше время большое внимание уделяется большим гигантским тыквам. Однако, существует очаровательный мир миниатюрных тыкв. Самая популярная разновидность известна как тыква Джек Бе Литтл, ее часто называют «JBL». Умещаясь на ладони, большинство миниатюрных тыкв Jack Be Little оранжевого цвета. Существует также мини-тыква белого цвета, которая называется «Baby Boo». Третий сорт — смесь апельсина и белого. Значимость в осеннем декорировании таких миниатюрных тыкв абсолютно ОГРОМНА! Используйте мини тыквы по отдельности и в группах. Они могут применяться в таких местах, где использование гигантских и полевых тыкв вызывает затруднение или неприемлемо. Выращивание миниатюрных тыкв Jack B. Little и Baby Boo требует намного меньше места. Многие люди выращивают их вдоль заборов, на решетках или пуская плети вниз с балкона. Вам понравится выращивать их, а дети будут в восторге!

Внешний вид тыквы Джек би литтл
Тыква Джек би литтл (Jack be little)
Помимо декоративного применения данных тыкв, их можно и нужно использовать в кулинарии!
Маленькие миниатюрные тыквы размером от семи до десяти сантиметров «Pepo» или «Jack-Be-Little» представляют собой блюдо для вашей любимой начинки. Ваши гости будут приятно удивлены, отведав угощение из милых маленьких мини тыкв.
Вот несколько рецептов фаршированной мини тыквы.
Предварительно нагрейте духовку до 250 градусов. Вымойте тыквы. Отрежьте верхушки. Извлеките внутренности. Поместите кусок фольги на противень и поместите тыквы на лист. Затем поместите в духовку и запекайте в течение 15-20 минут, пока мякоть не начнёт размягчаться. Для использования с холодными продуктами, дать остыть.
Советы и предложения для наполнения:
Вы можете использовать самые разнообразные продукты и рецепты, чтобы начинять такую тыкву.
Пища может быть горячей или холодной.
Для горячей пищи вы можете даже приготовить ее прямо в тыкве!

Горячие продукты:
Горячий яблочный соус
Фарш или курица
Суп, особенно тыквенный суп

Холодные продукты:
Яблочное пюре — отличное блюдо для детей.
Тыквенное пюре, добавить мускатный орех, а сверху — взбитые сливки.
Желе.
Ванильный или шоколадный пудинг.
Мороженое — ванильное или шоколадное.

Взято из

http://batat.info/2018/12/16/new-pumpki ... IxjD7iEMqA
Владимир 61
 
Сообщений: 4819
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение Владимир 61 » 19 мар 2019, 13:34

Изображение

Останнім часом гарбуз стає все популярнішим на китайських ринках. Більшість гарбузів, що продаються на півдні Китайської Народної Республіки, постачається з М’янми та Лаосу. Але китайці мають і власний досвід з вирощування цієї культури, зокрема на фермах, що професійно займаються утриманням теплиць. Наразі ця технологія вирощування набуває все більшого поширення, оскільки гарбузи, вирощені в теплицях, відзначаються кращою якістю і можуть плодоносити незалежно від атмосферних впливів.
Китайські аграрії закуповують гарбузи за ціною близько 4–5 юанів ($0,60–1,49) за 0,5 кілограм. Ціна залежить від якості продукції, регіону виробництва та сорту.
Компанія Tian Zhaoliang of Shandong Changle Shiai Agricultural Development Co., Ltd (м. Шаньдун, що на сході Китаю) продає південнокорейські гарбузи Kabocha baby від компанії Shinong, а також вирощує власні врожаї в теплицях. Компанія прогнозує, що в кінці березня – на початку квітня вони отримають більше 100 тисяч гарбузів з насіння японської компанії Sakata.
Після того як ці високоякісні гарбузи стають достиглими, їх постачають на великі ринки Китаю, де вони користуються підвищеним попитом.
«Наші гарбузові плантації займають площу понад 667 гектарів, і ми виробляємо широкий спектр сортів гарбузів. З нашого досвіду, наразі у китайських споживачів значно зростає розуміння харчової цінності гарбуза», – зазначають у компанії.

Взято з
https://agroday.com.ua/2019/03/19/kaboc ... eplytsyah/
Владимир 61
 
Сообщений: 4819
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение Владимир 61 » 25 сен 2019, 19:16

ГАРБУЗ ДЛЯ ВІЧНОЇ МОЛОДОСТІ
.
Ми живемо в час високих технологій, а їжа і далі має найсильніший вплив на наше здоров'я та довголіття.
.
Зараз вчені розбирають продукти харчування буквально по молекулам, вивчають їхній вплив на #епігенетику та їх вплив на активність генів.
Приміром, якщо Вам у спадок дісталися не дуже «хороші» гени, які можуть при певних обставинах привести до якоїсь хвороби, то вживання деяких продуктів може зробити ці гени менш активними або і зовсім неактивними. І таким чином або уникнути хвороби, або дуже сповільнити її.
.
1️⃣ ГАРБУЗ МОЖНА ВСІМ (тим, кому не можна сирий, можна печений/варений).
.
Здоровий #імунітет, природній #детокс
В ньому міститься #розчинна #КЛІТКОВИНА (пектин), яка поглинає токсини і живить кишечні мікроорганізми, готуєчи їх до зими -- чим більша видова різноманітність мікробіоти, тим міцніший кишечний імунітет.
.
Здорова і красива шкіра
Якщо печений гарбуз поєднати з корисним жиром, то КАРОТИНОЇДИ добре розчиняться і добре засвояться, перетворившись в організми на вітамін А, який зміцнює слизові та покращує стан шкіри, готуючи їх до зими (щоб шкіра не висушувалась, не обвітрювалась, а сезонні загострення запальних захворювань шлунку та кишечника швидко переходили в стан ремісії.
.
Протинабряковий ефект
Завдяки великому вмісту КАЛІЮ, гарбуз прекрасно допомагає долати затримку рідини в організмі та набряки.
Тому всім, хто має проблеми із судинами, особливо, варикозну хворобу, серцем (високий тиск), приймає гормони, в першу чергу, кортикостероїди та інші гормони, має сидячу роботу і просто має схильність до легкої набряклості лиця зранку.
При цьому це виявляється в легкому сечогінному ефекті, тому гарбуз корисний і для нирок і для профілактики всіх видів каменів у нирках (оксалатних, уратних і фосфатних).
Має протиподагричну дію.
.
Метаболокоригуюча дія
Слова такого, Ви, мабуть і не чули, але воно означає, що гарбуз допомагає нормалізувати обмін речовин.
Худим -- набрати масу тіла, людям з ожирінням -- схуднути.
Дуже корисно вживати гарбуз при ожирінні, метаболічному синдромі, людям з інсулінорезистентністю, тим, хто постійно хоче їсти, при стеатозі (ожирінні) печінки та підшлункової залози.
.
Має антиатеросклеротичну дію.
Поєднання ніжної клітковини, каротиноїдів, калію, магнію, роблять гарбуз природніми ліками для всіх, в кого порушені показники ліпідограми (високий "поганий" холестерин, низький "хороший" і тд).
.
Оздоровлює шлунок кишечник, жовчний міхур
Проблемою сучасної людини є порушення роботи системи органів травлення, зокрема, шлунку та кишечника.
В першу чергу, внаслідок харчування переробленими продуктами, нездоровою термічною обробкою, малорихливим способом життя.
.
Незамінний при гастритах (запаленнях шлунку), виразковій хворобі, рефлюксній (коли в людини виникає печія), СПК (синдром подразненого кишечника), який може виявлятися проносами та закрепами дає часті загострення.
.
2️⃣ СИРИЙ ГАРБУЗ МОЖНА НЕ ВСІМ:
.
Тим, у кого загострення запалення шлунка, кишечника, підшлункової залози та жовчного міхура.
.
А Л Е!
Всім іншим -- треба:)
.
3️⃣ НАСІННЯ ГАРБУЗА
Багате ЦИНКОМ.
Особливо цинк необхідний чоловікам (для якісного сперматогенезу), всім -- для здорового імунітету, зміцнення волосся, нігтів, покращення структури шкіри.
Життєво необхідний вегетаріанцям та веганам.
.
З усьго вищенаписаного роблю наступні рекомендації:
.
1. Вживайте гарбуз щодня.
2. Якщо маєте вищеперераховані проблеми із здоров'ям -- можете вживати і декілька разів на день -- користі буде більше, ефекти будуть більш вираженими.
3. Курс -- до весни.
.

Страви.
Гарбузовий суп. При приготуванні додавайте ложку вершків або оливкової олії, посипте зверту сиром Пармезан (додасть смаку умамі).
.
Гарбузові запіканки, пюре, креми.

Гарбузовий сік або смузі із сирого гарбуза. Багато не потрібно, достатньо пів склянки. Можна додати ягід або овочів, наприклад, селери, для посилення протинабрякового, протиподагричного, протитроботичного ефектів.
.
Гарбузова дієта.
.
#Сніданок. Крім основних страв, доповнити або печеним гарбузом, або пів склянкою соку.
#Обід. Взяти із собою на роботу 200 грамів звпеченого гарбуза, як доповнення до основних страв.
#Вечеря. Печений гарбуз із зеленим салатом та запеченою/вареною рибою.
.
Проведіть гарно цей день, він неповторний!
Всі -- на свіже повітря!!
.
Ваша Оксана Скиталінська

Взято з

https://www.facebook.com/groups/1444405 ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 4819
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение Владимир 61 » 25 окт 2019, 15:32

Тыквы Жёлудь Золотой, Белый, Чёрный
Разделы: овощи, тыква





Вкусовые качества, кулинария.
Тыквы сортов Жёлудь (Белый, Золотой, Желтый) не имеют тыквенного запаха и привкуса, по своему вкусу схожи с картофелем. При этом они остаются тыквой - очень приятный сладковатый вкус, мякоть менее плотная, чем картофельная. Блюда с гарнирами из этих тыкв получаются не такими тяжелыми и калорийными по сравнению с тем же самым, приготовленным из картофеля.

Вкус тыкв Желудь - однозначно свежий и новый для кулинарной культуры России. Однако к нему не надо привыкать. Он не экзотичный, не странный, не непривычный. Кулинария этих тыкв сходна с кулинарией картофеля, в том числе и по сочетаемости продуктов. Молодые плоды даже не нужно чистить! Их нежная шурка совершенно не мешает в готовом блюде. Тыква жарится с луком, из неё можно делать супы-пюре. Варить для бульонов не пробовал. Вкус Тыкв Жёдудь (Акорн) столь необычен для тыквы, что в западной кулинарной литературе для приготовления этих тыкв существует специальная группа рецептов, отличная от рецептов приготовления блюд из других тыкв. Из Желудей нейтральностью вкуса отличается Белый - он практически не содержит каратиноидов, то есть вообще не оранжевый и поэтому самый несладкий из них. У Чёрного - самая интересная форма на срезе. При поджаривании пластами образует на тарелках забавные шестерёнки. Желудь Золотой - просто красив и декоративен, особенно в композиции из всех трёх сортов. Кстати, те, кто выращивают Жёлуди впервые, иногда долго не режут их как раз из-за декоративности.

По своему вкусу, с тыквами Жёлудь схожа тыква Свит Дамплинг с многочисленными гибридами. Жёлудь отлично хранится, в процессе хранения шкурка затвердевает. Очень удобен порционный размер этих тыкв. Каждую из них можно использовать "на один обед" (две-три порции), разрезая на половинки и запекая, фаршируя и т. д. И не нужно думать, куда девать остатки большой тыквы.

Выращивание.
Вес - до 1 кг. Очень раннеспелые. Я ращу свои тыквы на севере Воронежской области и стараюсь выращивать их через рассаду. Но Жёлуди у меня даже в холодный сезон 2014 года прекрасно получились безрассадным способом.
Сорта Жёлудь Золотой и Жёлудь Белый кустовые, то есть занимают малую площадь, что нетипично для тыкв. Сорт Жёлудь Чёрный - плетущийся.

Источник: https://www.asienda.ru/post/7546/
Владимир 61
 
Сообщений: 4819
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение Владимир 61 » 28 ноя 2019, 20:25

Сікана духмяна (лат. Sicana odorifera), гарбуз духмяний

Изображение

Cassabanana
Sicana Odorifera Naud.
Cucurbita odorifera Vell
Красивий і цікавий представник Cucurbitaceae, cassabanana, Sicana odorifera Naud. (Син. Cucurbita odorifera Vell.), Також називається Сікану або мускусний огірок.
Ліана багаторічна, трав'яниста, швидкозростаюча, важка, яка потребує сильної шпалери; може плестись по деревах до 15 м або більш за допомогою чотиристоронніх вусиків, забезпечених клейкими дисками, які можуть щільно прилягати до самої гладкої поверхні. Молоді стебла волохаті. Листя сірувато-волохаті, округло-серцеподібні або округло-ниркоподібні, до30 см в ширину, з глибокими виїмками біля основи, 3-лопатеві, з хвилястими або зубчастими краями, на черешках 4-12 см в довжину. Квітки білі або жовті, в формі лійки, 5-лопатеві, поодинокі, чоловіча довжиною 2 см, жіноча довжиною близько 5 см. Відомий своїм сильним, солодким, приємним, схожим на диню запахом, цей вражаючий фрукт еліпсоїдний або майже або майже циліндричний, іноді злегка зігнутий; Довжиною від 30-60 см), товщиною від 7-11.25 см, з твердою оболонкою, оранжево-червоний, бордовий, темно-фіолетовий з фіолетовим відтінком або повністю темно-чорний; гладенький при дозріванні, з твердою, оранжево-жовтого або жовтого, щільною, соковитою м'якоттю, товщиною 2 см. У центральній порожнині м'яка м'якоть, м'яке м'ясисте ядро і численне плоске овальне насіння довжиною 16 мм і шириною 6 мм), світло-коричневі, облямовані темними смугами коричневого кольору, щільно упакованими рядами, розширюють всю довжину плоду.
Кассабанана залишається в хорошому стані протягом декількох місяців, якщо зберігати його в сухому і захищеному від сонця місці.
Стиглу м'якоть, нарізану тонкими скибочками, їдять сирою, особливо влітку, коли вона цінується як охолоджуюча та освіжаюча. Проте, вона в основному використовується на кухні для приготування варення або інших консервів. Незрілий фрукт готують у вигляді овоча або в супі і рагу.
Вирощують з насіння та з черенків.

https://o-flora.com/kassabana-sikana-il ... ya-tyikva/
Владимир 61
 
Сообщений: 4819
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение Владимир 61 » 15 окт 2020, 23:47

Владимир 61
 
Сообщений: 4819
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Тыква обыкновенная

Сообщение dmitry » Вчера, 10:15

Люблю тыкву и можно много блюд интересных и полезных с нее приготовить.
Аватар пользователя
dmitry
 
Сообщений: 17
Зарегистрирован: 18 мар 2017, 17:56
Откуда: Киев

Пред.

Вернуться в Овощи

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2

cron