Уход за садом и огородом

Спонсор форума
Изображение

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 10 мар 2020, 15:11

. КЛУБНИ И ЛУКОВИЦЫ
821. ТЛАДИАНТА СОМНИТЕЛЬНАЯ (МНОГОЛЕТНИЙ КРАСНЫЙ ОГУРЕЦ). Растение семейства тыквенных. Многолетнее, двудомное (т.е. есть мужские и женские растения). Клубни тладианты прекрасно зимуют в земле в любой местности Украины, не вымерзая. Плоды – небольшого размера сначала зелёные веретенообразные огурчики, которые потом краснеют. У зелёных плодов вкус, похожий а огурец, у красных – вкус тропического фрукта. Предлагаются клубни женского растения.
9. САЖЕНЦЫ
912. КАВКАЗСКАЯ КРУПНОПЛОДНАЯ ЕЖЕВИКА. Многолетний куст, в отличии от малины не дает корневых отпрысков (отводков). Ягоды чёрного цвета, круглые, крупные (диаметр 1020 мм), собраны в крупные кисти по 30-50 штук. Созревание ягод постепенное, с конца августа до начала октября. Полностью созревшие ягоды гармоничного сладко-кислого вкуса, с непревзойдённым ароматом. Урожайность очень высокая (в 1999 году в г. Днепропетровске урожай с одного 8-летнего куста составил 4 ведра ягод, т.е. 30 кг; в 2001 году урожайность была ещё более фантастическая – 9 вёдер с 1-го куста). Растение мощное, ветви длинной 2-3 м (в молодом возрасте) и до 5 м (в возрасте 8-10 лет), поэтому требует шпалеру или выращивание около забора. Растение колючее, но этот недостаток можно превратить в достоинство: посадив у забора, получите надежнейшего сторожа. Засухоустойчивость и морозостойкость высокие.. Растение переносит полутень, но на солнце даёт значительно больший урожай.
915. ЕЖЕВИКА «ФЛИНТ». Колючая прямостоящая ежевика. Куст более компактный, чем у КАВКАЗСКОЙ КРУПНОПЛОДНОЙ. Созревает на 4-5 дней раньше КАВКАЗСКОЙ КРУПНОПЛОДНОЙ. Вкус тоже немного отличается – чуть больше кислинки и есть своеобразный привкус. Ягоды чёрные, средне-крупные.
917. ЧЁРНАЯ МАЛИНА «КУМБЕРЛЕНД» - ЖЁЛТЫЙ СПОРТ. Вариант известного сорта чёрноплодной малины, который вместо чёрных даёт жёлтые сладкие округлые ягоды Стволы длинной 2-3 м, требуется шпалера. Корневых отпрысков не даёт, размножается самоукоренением верхушек. Стебли жёлтовато-зеленоватые, колючие. Лакомство для детей..
922. ЛУК ДУШИСТЫЙ (ДЖУЦАЙ). Смотри 631.
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 15 мар 2020, 09:43

Tatiana Sitnik
22 жовтня 2018 р.
Оголошується #НасіннєвийЧелендж! Цього разу - про конкретну рослину та про саджанці від прямого постачальника! :)
#Актинідія - чагарникова ліана з рясним щорічним плодоношенням (цього року до 40кг смачних соковитих ягід з куща). Це смачна (для мене на смак щось між агрус+полуниця+ківі), лікарська, декоративна і плодова рослина!
Звертайтесь до пані Надії Василівни Скрипченко, +380503586404, Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України. Відділ акліматизації плодових культур.

Запитуйте у Надії Василівни про сортовий асортимент жіночих рослин актинідії до однієї чоловічої рослини, - купуйте колекцію!

По ціні ягід в продажу: В Італії це ягоди Nergi, 2,5-3 євро за 125гр. В Україні на теренах інтернет 70-200грн/кг, в магазині Ботанічного саду імені М.М.Гришка 50грн/кг.

Також для свого саду питайте про саджанці барбарису, ожини канадської, лимонник та виноград!

p.s. Доставки НП немає, замовляєте, викупаєте та забираєте свіжі саджанці в Ботанічному саду імені М.М.Гришка в робочі часи!

Взято з

https://www.facebook.com/profile.php?id ... oseropen=1
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 16 мар 2020, 10:18

Tatiana Sitnik поширила посилання.
Адміністратор · 3 хв
#насіннєвийчеленджВесна2020
Ви вже познайомились з садівником колекціонером науковцем В'ячеслав Францішко, Розсадник "Подільська розкіш"? :)
Колекція настільки велика, - новинки світової селекції, популярні сорти, незаслужено забуті шедеври минулих років, - що "бажано їхати, дивитись, на місці визначатись чого хочеться". Каталог на сайті http://rozkish.com.ua
Наприклад, в наявності є гарні саджанці #хурма
Контакт: В'ячеслав Станіславович Францішко, 067-3810785
https://www.youtube.com/watch?v=8C1M2J-zkGQ
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 31 мар 2020, 19:14

Tatiana Sitnik
Адміністратор · Вчора о 10:51
#насіннєвийчеленджВесна2020
Знайшла! Надійного постачальника по підщепам:
1. Кольт (для болотяних місцевостей);
2. Гізела 6.
Тут не тільки підщепи, а вже готові привиті сортові саджанці вишні, черешні!
Це Інститут садівництва НААН України, Кішак Олена Анатоліївна, 050-4438987, самовивіз, с.Новосілки (Київ, карта в коментаріях).
Сьогодні ми вчимось, на ходу, щоб через 4-5 років не пришлось пересаджувати в саду вишні.
Малюнок передає всю серйозность підходу до вибору характера та генетики кореневої системи дерев до рівня грунтових вод.
На подвої вишні антипки дуже гарні та стійкі сортові вишні. Але здоровий родючий стійкий вишневий садок буде там, де для антипки підходящі умови для росту від самого початку.
Тож, підбираємо рослини під місцеві умови, а не перевертаємо сталі природні умови з ніг на голову під бажані види/сорти
http://plodovodstvo.narod.ru/books/korn_sis/htm/50.htm
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 01 апр 2020, 14:07

Феромонные ловушки . Сохрани урожай без вреда для экологии! Используй феромонные ловушки! 097 388 66 66
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 03 апр 2020, 20:09

Максим Задорожний
25 хв
Всім привіт!
Продаю посівну картоплю різних сортів (мікс).
Гарна господарська картопля.
Ціна 22 грн.\кг
#картопля #город #весна #посівна

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 10 апр 2020, 15:36

Ladomir Soroka поширив допис.
7 хв
Пропоную ладні будиночки та в"язки для живомаїття.

Изображение
Ladomir Soroka
26 хв
Про землелюбів та корисних комах.

Щоб привабити корисних комах до себе на ділянку, потрібно створити гарні умови, насамперед забезпечити природнім житлом. Це можуть бути сухі дикі зарослі, купи хмизу, стебла рослин, в яких вони будуть селитися. Щоб вся ця органіка красиво виглядала можна створити симпатичні будиночки та помістити її всередину. Але якщо виготовити або придбати будиночок складно, то ви можете зробити просто трубчаті в"язочки з очеретом різного діаметру та підвісити під дашок з сонячного боку. Так одного разу ми нарізали очерет найрізноманітнішого розміру, і в нашому просторі 6 років тому поселилися бджілки осмії, що жили серед природи поруч. А за ними ще з десяток видів маленьких жителів, які живуть та размножуються у вязках очерету.

Для кожної комашки свій діаметр від 1 мм до 12 мм.

Окрім осмій тут поселилися:
* бджоли листорізи (кімнатки вимощують шматочками листя),
* бджілки-шерстобіти,
* бджілки-смолівки (нірки заліплюють сосновою живицею),
* маленькі оски, які носять тлю,
* інші трипсів,
* ще одні - павуків;
* оси одинери - личинок жука тополевого листоїда,
* а ще є оси, що складають гусениць,
* та інші, кого й не знаю (серед яких маленькі бджілки та декілька видів наїзників).

Також тут є так звані паразитні комашки, які тримають цю маленьку братію в рівновазі. Завжди радію новим сусідам, які на моє здивування облюбовують нірки-трубочки.

А от в стеблах соняху та топінамбуру селяться корисні оски-стеблебури.

Цілий рік і вдень і вночі живе такий гуртожиток, а взимку стає прихистком щей для гармонії (так ще називають сонечок) та златоглазок.
А скільки відкриттів та загадок природи вас чекає від спостереження за ними - здивування прискорює нашу думку та розкриває почуття :)

Отже пропоную свої творчі послуги по розведенню корисних комах (в дужках ціна):
--> виготовлю будиночок (з очететом та стеблами соняху) (як на фото)(650, 1050);
--> виготовлю в"язки очерету для живомаїття комах;(захищені ПЕТ пляшкою від птах для підвішування під дашок, або на дерева); (75)
--> наріжу очеретяні трубочки для ваших осмій;(1-0,85)
--> пропоную заселену колоду з червонокнижними бджолами столярами (ксілокопи, тільки обмін-дар)(0);
--> також вже приймаю замовлення (веду запис) на осмій на 2021 рік (стартові набори по 150 грн та будиночки).

В цьому році планую спеціально розмножити живомаїття у вязочки, щоб наступного сезону розповсюджувати їх із будиночками, тому можете вже зараз ставати в запис на наступний сезон.

А поки що пропоную вашим комашкам поселитися в будиночку від Ладомира.
Як говорить реклама - ваша комашка з радістю би поселилась в нашому ладному будиночоку :)

Можливий обмін на б.в. фотоапарат/смартфон (для публікацій про життя комах та майбутньої книги про комашок), електроінструмент, рослини (цікавлять хвойні та багаторічні квіти), або ваші дарунки. Чим багаті тим і раді!

Виготовлено з Любов"ю до Землі в Просторі Зцілення "ЛАД і МИР"

Взято з

https://www.facebook.com/groups/rp.ukra ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 12 апр 2020, 10:16

Tatiana Sitnik
Адміністратор · 2 год
Посадковий матеріал #спаржа з Нідерландів
- Саджанці спаржі в цьому завозі, просто - бомбезні!!!, каже пан Василь,
Спаржа Саджанці Ав Ліхт
Прямий контакт для запитань +380 (67) 464 57 07

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 13 апр 2020, 21:54

‎Лариса Зозуля‎ до ТРАВЫ - пища и лекарь (рецепты, советы, продажа)
Адміністратор · 14 квітня 2018 р.
Внимание!!! Начинается сезон СНЫТИ!
Задача номер раз = насытиться свежей!
и, кто желает заготовить на зиму эту очень полезную травку, вот несколько вариантов и рецептов:
— сушка:
Молодые побеги и листья сушить в тени. Можно смешать с измельченными семенами тмина (1 к 1), либо черемшой, либо острым перцем. Измельченную сухую сныть удобно добавлять в муку.

— заморозка:
порубить и заморозить листья сныти. Использовать в салатах, супах, гарнирах.

— засолка:
Промыть сныть, мелко порезать, пересыпать солью и перетереть до появления сока. Утрамбовать в банку, стерилизовать 20 минут, закрутить крышку. Добавлять в первые и вторые блюда по несколько ложек.
— квашение:
Молодые листья и побеги сныти, 2 средние моркови.
На 1 л рассола: 1.5 ч л соли, корочка ржаного хлеба, 2 ст л другой пряной приправы, 9 горошин черного перца.
Сныть уложить в кастрюлю, пересыпая крупно тёртой морковью и специями. Залить кипящим рассолом. Положить корочку хлеба. Придавить сныть гнетом, чтобы она была покрыта водой и оставить на 2-3 дня бродить при комнатной температуре. Затем хранить в прохладном месте.

— маринование целиком:
Маринадную заливку готовят в эмалированной посуде. Налить в кастрюлю воду, добавить соль, сахар и пряности и прокипятить 10-15 минут. Затем добавить уксус и не давая кипеть прогреть еще 10-15 минут. Кипятить заливку после добавки уксуса нельзя, он улетучится. Для маринования рекомендуется брать только очень молодую, почти прозрачную сныть. Можно использовать черешок вместе с листовой пластинкой, но при заготовке на зиму лучше взять одни черешки, которые обрезаются по длине банки и плотно набиваются в нее вертикально. Если сныть готовится для немедленного употребления, ее выкладывают в горячий маринад и прогревают 5-10 минут. Затем снимают с огня и оставляют в маринаде на сутки. Для зимнего консервирования сныть раскладывают в банки, доводят маринад до кипения и немедленно заливают им банки до верхнего края. Тут же закатывают стерильными крышками, переворачивают и заворачивают в ватное одеяло на 6-12 часов, можно оставить их в одеяле на ночь.
Продукты
На 1 литр маринада:
соль 1 ст. ложка
сахар 1 ч. ложка
гвоздика 2 шт.
перец душистый 12 шт.
лавровый лист 2 шт.
уксус 6% 0.5 л
вода 0.5 л
или вода 1 л
эссенция уксусная 80% 2 ст. ложки

- маринование черешков:
На 500 г черенков:
1/2 головки чеснока
5 см корня имбиря
1 ч.л. чили или паприки
2 стручка свежего зеленого чили
1,5 ст.л. крупной соли
Для приправы пропускаем чеснок и имбирь через чеснокодавилку, режем чили и все смешиваем в более-менее однородную пасту.
Бланшированные черенки укладываем в подходящую емкость, перекладывая приправой. Оставляем в холодильнике на пару суток, периодически встряхивая и перемешивая. Перед подачей заправляем лимонным соком, рыбным и соевым соусом и кунжутным маслом.

— соус:
Соус из сныти и черемши.
Сныть тщательно промойте под проточной водой, оборвите грубые стебельки, зеленые листочки опустите в кипящую подсоленную воду и бланшируйте 2 минуты.
Зелень откиньте на дуршлаг, обдайте ледяной водой, дайте жидкости стечь.
Затем отожмите оставшуюся влагу и измельчите.
Лук очистите, обмойте, обсушите, нарежьте мелким кубиком, обжарьте на растительном масле до мягкости.
Добавьте сныть, перемешайте, жарьте 1-2 минуты.
Черемшу обмойте, обсушите, измельчите, отправьте в сковородку.
Массу посолите и поперчите по вкусу, перемешайте, жарьте еще 2 минуты.
Поместите зелень в блендер и измельчите до однородности.
Готовую икру переложите в стеклянную посуду и храните в холодильнике, закрыв плотно крышкой.

— икра:
Икра из сныти с кабачками:
Листья сныти проварить с нарезанной морковью 40–50 минут, добавить очищенные кабачки и продолжать варить до готовности. Затем пропустить через мясорубку, смешать с поджаренным луком, посолить и протушить до нужной густоты. Перец сладкий очистить от зерен, проварить 3 минуты в воде, охладить, нарезать. В остывшую массу добавить горчицу, уксус и горький перец. При подаче к столу посыпать икру зеленью укропа. На 400 г. сныти — 80 г. моркови, 400 г. кабачков, 80 г. репчатого лука, 40 г. растительного масла, 80 г. сладкого перца, 8 г. горчицы, 120 г. 3%-ного уксуса, 40 г. укропа, перец горький, соль по вкусу.

— суповые заправки.
1 вариант. Траву сныти промыть и мелко изрубить. Перемешать с солью и плотно сложить в банки. Банки необходимо предварительно простерилизовать. От количества соли зависит срок годности заправки — чем больше соли, срок больше. Хранить в холодильнике с закрытой крышкой. Хорошо подходит для мясных блюд и борщей. Если такую заправку простерилизовать 20 минут, то можно закрутить крышку и срок хранения значительно увеличится.
На 500 г травы сныти — 2 ст. ложки соли
2 вариант. К сныти с солью прибавить зеленый лук и укроп. Всю зелень мелко нарезать, перетереть руками до тех пор, пока выделится сок. Далее разложить в стерилизованные пол литровые банки и стерилизовать 25 минут. Хранить в прохладном месте.
500 г сныти
500 г зеленого лука
250 г укропа
100 г соли

Взято из

https://www.facebook.com/groups/1897817 ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Уход за садом и огородом

Сообщение Владимир 61 » 22 апр 2020, 13:11

Tatiana Sitnik
Адміністратор · 48 хв
#насіннєвийчеленджВесна2020
сортове насіння Дослідної станції «Маяк», Крути, Чернігівська обл:
- огірки: Ніжинські місцеві, Дарунок осені,
- салати: Сніжинка, Золотий шар, Шар малиновий
- салати: Годар, Ольжич, Ромен, Крес-салат Холодок
- рукола, базилік, петрушка, бамія, нігела (чорнушка)
- !! цибуля Маяк, Заграва (сіянка, унікальні районовані сорти)
- трави: пажитник, базилік, материнка, гісоп, чабер, змієголовник
- морква Колгоспниця (коренеплід довжиною 12,6 см, діаметром 6 см), внесено до Державного реєстру сортів рослин України, у 2007 році.
+38068 0930316, Птуха Надія Іванівна, Дослідна станція Маяк, ІОБ НААН
Купуй українське! Підтримуй українські селекції!
Зберігаємо біорізноманітність разом!

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... ent_follow
Владимир 61
 
Сообщений: 4837
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.След.

Вернуться в Барахолка

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron